Top

De reden waarom het niet lukt

Zie jij als een berg op tegen afvallen?

Je bent niet de enige. Veel mensen kijken als een berg op tegen beginnen met hun goede voornemens. Marloes stond net als jij onder aan die berg. Al tal van pogingen gedaan, maar altijd kwam ze altijd weer op hetzelfde punt/gewicht uit. Toch is het haar gelukt om haar kilo’s kwijt te raken.

Wat zij tot nog toe verkeerd had gedaan, was dat ze altijd als een berg tegen haar resultaat op keek. Ze wist niet precies waar ze moest beginnen en besloot die dingen te proberen die voor haar lagen: gezonder eten en vaker sporten. Ze boekte hier wel wat resultaten mee, maar keer op keer gebeurde er altijd wel iets waardoor ze terug viel in oude gewoontes. Haar goede ritme werd beïnvloed. Bijvoorbeeld een vakantie of wisselingen op het werk, waardoor ze keer op keer de gedachte kreeg: “Ach laat toch ook maar. Ik houd het toch niet vol”. Dit komt, doordat zij nog steeds dezelfde persoon is en er altijd een stem is die je terug trekt in je oude gedrag.

Het verschil met nu is, dat ze niet meer haar best doet een ander persoon te zijn. Ze is een ander persoon. Ze kijkt op een hele andere manier aan tegen voeding en training, waardoor dit geen gevecht meer is om vast te houden. Ze is fitter, slanker en vooral gelukkiger dan ooit.

Dit proces is waar ik Marloes bij help. Marloes is ondertussen 10 kilo kwijt en dit gaat haar vrij makkelijk af. Verander jezelf als persoon en verander niet alleen je gedrag. Als je hier hulp bij kunt gebruiken, kan je altijd contact met mij opnemen.